INSCHRIJVEN

Hoe kan ik mij inschrijven?

U kunt zich inschrijven via de website, of schriftelijk via het aanmeldingsformulier uit het magazine. Het is niet mogelijk om telefonisch in te schrijven. Klik in het menu op colleges, studiedagen, lezingen of excursies als u zich daar voor wilt inschrijven.

Wanneer is mijn inschrijving definitief?

Nadat u uw inschrijving via de website heeft afgerond en hebt betaald, ontvangt u een bevestigingsmail met een overzicht van uw gegevens. Na ontvangst van de bevestiging is uw inschrijving definitief. Deze bevestigingsmail is tevens uw bewijs van inschrijving.

Hoe kan ik zien of er nog plaats is?

Op de site kunt u zien of er nog plaats is. Staat er niets vermeld, dan kunt u zich gewoon inschrijven middels de groene knop ‘Inschrijven’. Is de activiteit vol, dan staat er ‘Wachtlijst’. U kunt zich op de wachtlijst plaatsen door op deze grijze knop te drukken en uw Naam, e-mailadres en telefoonnummer achter te laten.

Wat gebeurt er als de activiteit van mijn keuze vol is?

Als er geen plaats meer vrij is, kunt u zich op de wachtlijst plaatsen. Komt er een plaats vrij of wordt er een extra college, studiedag, lezing of excursie georganiseerd, dan nemen wij contact met u op. Komt er geen plaats meer vrij, dan hoort u verder niets van ons.

Bij plaatsing op de wachtlijst hoeft u het inschrijfgeld nog niet te betalen.

Let op: Plaatsing op een wachtlijst voor een college betekent niet dat u automatisch bent ingeschreven voor hetzelfde college in het volgende seizoen. U dient zich in het nieuwe seizoen opnieuw voor het college aan te melden.

Het college van mijn keuze is al begonnen, kan ik nog meedoen?

Voor de meeste colleges geldt dat u in de tweede week van de collegereeks nog kunt inschrijven. Informeer het secretariaat via inf0[at]avgo.nl of bel 020-3343555. Er wordt geen reductie verleend op de collegeprijs vanwege gemiste lessen.

Wanneer weet ik zeker of een collegereeks, studiedag, lezing en excursie door zal gaan?

Uiterlijk 2 weken voor de start is bekend of een activiteit doorgang zal vinden.

Wanneer is de excursie bij de collegereeks?

De datum van de excursie wordt u door de docent medegedeeld in de les. Wanneer uw colleges in de avond zijn, zal de excursie veelal in het weekend plaatsvinden.

Kan ik een gemist college en/of excursie inhalen?

Nee, het is niet mogelijk om een gemist college of excursie in te halen.

Wanneer ontvang ik mijn deelnemersbewijs?

De e-mail die wij u sturen ter bevestiging van uw betaling, dient tevens als uw deelnemersbewijs.

Wanneer ontvang ik informatie over de collegereeks waarvoor ik mij heb ingeschreven?

Uiterlijk een week voor aanvang van het eerste college ontvangt u uw les-overzicht, deelnemersbewijs en digitale syllabus per email.

Zijn er, behalve het inschrijfgeld, nog andere kosten aan een college verbonden?

Alle activiteiten in musea zijn exclusief de (wekelijkse) toegang en eventuele (wekelijkse) toeslag tot het museum. Indien u in het bezit bent van een Museumkaart is de entree vaak (niet altijd) gratis. Een Museumkaart wordt aanbevolen. Eventuele reis- verblijfs- en toegangskosten zijn voor rekening van de deelnemer.

Ik heb een fout gemaakt in mijn inschrijving. Hoe kan ik dat herstellen?

Informeer het secretariaat via info[at]avgo.nl of bel 020-3343555.

LESMATERIAAL

Wanneer ontvang ik de digitale syllabus?
Alle deelnemers aan een collegereeks, waarvoor een syllabus beschikbaar is,  ontvangen de digitale syllabus uiterlijk een week voor aanvang van de collegereeks, via een e-mail. U kunt deze daarna ook downloaden als u inlogt in uw profiel.

Kan ik ook een gedrukte versie van de syllabus bestellen?

Wanneer u een syllabus graag in kleur gedrukt wilt ontvangen, kunt u dit aangeven bij uw inschrijving. De kosten hiervoor bedragen €10,95 (incl. verzendkosten) voor een syllabus. U ontvangt de syllabus uiterlijk een week voor aanvang van de collegereeks.

BOEKEN

Wat is de levertijd van de boeken die jullie aanbieden?

Als u op maandag tot en met vrijdag voor 18.30 uur een boek bestelt op de boekenpagina wordt dit binnen 24 uur geleverd. Orders die geplaatst worden tussen vrijdagavond 18.30 uur en zondagmiddag 14.00 uur worden op maandag geleverd.

Wat zijn de verzendkosten?

U betaalt 1,95 per bestelling ongeacht of u 1 of meerdere boeken bestelt.

BETALEN

Hoe kan ik betalen?

Betaling bij de Academie voor Geschiedkundig Onderwijs is mogelijk via een eenmalige machtiging, via iDeal, via  PayPal of na ontvangst van een factuur. Bij betaling na ontvangst van een factuur, wordt € 6,50 aan administratiekosten in rekening gebracht. Bij betaling via internet met iDeal, PayPal of eenmalige machtiging, worden geen administratiekosten in rekening gebracht. Wanneer u niet via internet inschrijft, maar wel gebruik wilt maken van een eenmalige machtiging, wordt € 4,90 aan administratiekosten in rekening gebracht.

Wanneer wordt het bedrag van mijn rekening geïncasseerd?

Als u gekozen heeft voor betaling via een eenmalige machtiging, incasseert de Academie voor Geschiedkundig Onderwijs het bedrag na minimaal 10 dagen van uw rekening.

Moet ik ook betalen als ik op de wachtlijst sta?

Nee, bij plaatsing op de wachtlijst hoeft u het inschrijfgeld nog niet te betalen.

KORTINGEN

Heeft de Academie voor Geschiedkundig Onderwijs ook een kortingsregeling?

Ja, er zijn twee soorten kortingen:

Vroegboekkorting
Voor 1 juli krijgt u € 15,- vroegboekkorting bij inschrijving van activiteiten boven € 165,-, die plaats vinden in de periode juli tot en met juni. Deze korting geldt niet in combinatie met andere kortingen.

Najaarskorting
Van 20 oktober tot en met 1 december krijgt u € 10,- najaarskorting bij inschrijving van activiteiten boven € 165,-, die plaats vinden in de periode januari tot en met juni. Deze korting geldt niet in combinatie met andere kortingen.

CADEAUBON

Hoe kan ik mijn cadeaubon activeren?

Als u zich inschrijft via onze website www.avgo.nl kunt u uw cadeaubon activeren door in de winkelmand uw code in te voeren en te klikken op ‘toevoegen’.

DEZE OPTIE IS OP HET MOMENT NOG NIET ACTIEF.

INFORMATIE ONTVANGEN

Wanneer komt het nieuwe programma uit?

Elk jaar verschijnt in mei, augustus en december het tijdschrift ‘De Nieuwe Tijden’, met daarin een groot deel van het jaarprogramma (collegereeksen, studiedagen, lezingen, excursies en reizen). Deze activiteiten zijn ook te vinden op de website en worden wekelijks aangevuld met extra activiteiten. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws kunt u zich aanmelden voor de gratis digitale nieuwsbrief via info[at]avgo.nl.

Hoe kan ik het tijdschrift ‘De Nieuwe Tijden’ aanvragen?

U kunt het gratis tijdschrift met het jaarprogramma op de website www.avgo.nl/de-nieuwe-tijden aanvragen. Alle actuele informatie over de colleges, studiedagen, lezingen, excursies en workshops kunt u ook op de website vinden.
Hoe kan ik mij aanmelden voor de e-mail nieuwsbrief?

U kunt zich via info[at]avgo.nl aanmelden voor de e-mail nieuwsbrief.

Hoe kan ik mij afmelden voor de e-mail nieuwsbrief of de frequentie wijzigen?

Onder aan elke ontvangen nieuwsbrief kunt u zich afmelden voor de e-mail nieuwsbrief of de frequentie van ontvangst wijzigen door op ‘Afmelden of e-mailvoorkeuren aanpassen’ te klikken.

Ontvang ik een diploma/ getuigschrift na het volgen van een cursus ?

Na het volgen van de studiedag ‘Canon van de Nederlandse Geschiedenis’ en van alle semesters van de collegereeks ‘De Tien dagen die d’r toe doen’ en van de collegereeks ‘De Groten der Aarde’ ontvangt u een getuigschrift (hieraan zijn geen wettelijke rechten verbonden).

ANNULEREN

Kan ik mijn inschrijving voor een studiedag, lezing, excursie of workshop nog annuleren?

Het annuleren van een inschrijving voor een eenmalige activiteit zoals een studiedag, lezing of excursie is niet mogelijk. Restitutie van het inschrijfgeld vindt niet plaats. Wel kunt u in uw plaats iemand anders laten gaan met uw deelnamebewijs.

Kan ik mijn inschrijving voor een collegereeks nog annuleren?

Uw inschrijving voor een college kunt u annuleren tot drie weken voor aanvang van de collegereeks. Per annulering wordt € 20,- administratiekosten per persoon in rekening gebracht. Annuleren is uitsluitend schriftelijk mogelijk. Per mail naar info[at]avgo.nl of gericht aan het secretariaat van de Academie voor Geschiedkundig Onderwijs, Zeedijk 134D, 1012 BC Amsterdam.

Annuleren binnen drie weken voor aanvang van het college is niet mogelijk, ook als u zich nog binnen die termijn van drie weken hebt ingeschreven. Restitutie van het inschrijfgeld vindt niet plaats. Wel kunt u in uw plaats iemand anders laten gaan met uw collegekaart.

ADRESWIJZIGING

Ik ben verhuisd, hoe kan ik mijn adreswijziging doorgeven?

U kunt uw adreswijziging per post of per email aan ons doorgeven.

Ik heb een nieuwe e-mailadres, hoe kan ik mijn nieuwe e-mailadres doorgeven?

U kunt ons eenvoudigweg een brief of een e-mail sturen waarin u uw nieuwe e-mailadres vermeldt.

VRAGEN EN KLACHTEN

Kan ik een vraag aan een docent stellen?

U kunt uw vraag per post of per e-mail aan ons sturen. Wij zorgen er dan voor dat uw vraag bij de docent terecht komt. Telefoonnummers of e-mailadressen van docenten worden door de Academie voor Geschiedkundig Onderwijs niet aan derden verstrekt.

Ik heb een klacht. Hoe en aan wie kan ik dit doorgeven?

Klachten worden schriftelijk via post of via een e-mail in behandeling genomen. Uw klacht kunt u sturen naar de Academie voor Geschiedkundig Onderwijs t.a.v. het secretariaat, Zeedijk 134D, 1012 BC Amsterdam.

Heeft u een vraag waar u op de website geen antwoord op hebt kunnen vinden?

Stel uw vraag aan het secretariaat via info[at]avgo.nl