Historisch Arrangement Rotterdam

Lunch- en dinerarrangement ‘Het Bombardement’

Bij dit arrangement wordt u door onze stads-historicus ontvangen in Grand Café-Restaurant ‘Loos’ voor een kopje koffie en een uitleg over Rotterdam en de eerste oorlogsdagen in mei 1940. Daarna wandelen we over het westelijke gedeelte van de ‘Brandgrens’ – de grens van het oude Rotterdam en het gedeelte dat gebombardeerd is op 14 mei 1940. Tijdens de wandeling leert u wat er eigenlijk gebeurde tijdens het bombardement en wat de gevolgen tijdens en na de oorlog zijn geweest. De wandeling eindigt in Restaurant Bierhandel ‘De Pijp’, waar de eigenaar u nog een inspirerende uitleg geeft over de rol die dit unieke etablissement in de oorlog heeft gespeeld. Daarna vieren we de Rotterdamse standvastigheid met een heerlijke lunch of een heerlijk driegangendiner.

Aanvang: 10.00 uur (of op aanvraag)
Duur rondleiding: 2,5 tot 3 uur
Prijs per persoon: € 47,50 (luncharrangement) of € 72,50 (dinerarrangement)
Minimaal 10 personen
Neem voor een reservering contact met ons op.

Dinerarrangement ‘Maasstad’

Bij dit arrangement wordt u door onze stads-historicus ontvangen in Grand Café-Restaurant ‘Loos’ voor een kopje koffie en een uitleg over de geschiedenis van Rotterdam. Daarna volgt een wandeling door de oudste èn de nieuwste gedeeltes van Rotterdam. We gaan in op de geschiedenis en bekijken hoe haven en stad naast elkaar en met elkaar functioneren. Ook bezoeken we onderweg Proeflokaal ‘Reijngoud’, waar u een Rotterdamse borrel drinkt. Dan nemen we de watertaxi naar ‘Hotel New York’. In dit prachtige voormalige hoofdkantoor van de Holland-Amerika Lijn geniet u van een heerlijk driegangen diner.

Aanvang: 17.00 uur (of op aanvraag)
Duur rondleiding: 2,5 tot 3 uur
Prijs per persoon: € 72,50
Minimaal 10 personen
Neem voor een reservering contact met ons op.

Dagarrangement ‘Historisch Rotterdam’

Bij dit arrangement wordt u door onze stads-historicus opgewacht aan de voet van de Euromast. Dan nemen we de lift naar boven, waar u onder het genot van een kopje koffie een uitgebreide uitleg krijgt over de geschiedenis van Rotterdam. U ziet vanaf deze hoogte met eigen ogen de stad en kunt de uitleg precies volgen. Dan dalen we weer af en maken we een wandeling waarbij we ook het Maritiem Museum bezoeken. Vervolgens nemen we de watertaxi naar ‘Hotel New York’. In dit prachtige voormalige hoofdkantoor van de Holland-Amerika Lijn geniet u van een heerlijk driegangen diner.

Aanvang: 14.00 uur (of op aanvraag)
Duur rondleiding: 6 uur
Prijs per persoon: € 132,50
Minimaal 10 personen
Neem voor een reservering contact met ons op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *