Historisch Arrangement Den Haag

Luncharrangement ‘Hofstad’

Bij dit arrangement wordt u door onze stads-historicus ontvangen in café ‘Schlemmer’ voor een kopje koffie en een eerste uitleg over het ontstaan van Den Haag. We maken een wandeling door het historische hart van de stad. Ondertussen hoort u over het leven in ‘De Hofstad’ door de eeuwen heen. Over het leven van prinsen, raadspensionarissen en regenten. Waar zijn de gebroeders De Witt vermoord? Waarom mocht Den Haag nooit bier brouwen? Al wandelend krijgt u de antwoorden tijdens dit spanende verhaal over de residentie.

De wandeling eindigt in de oudste herberg van Den Haag  – Restaurant ‘ ‘t Goude Hooft’. Daar geniet u van een heerlijke lunch.

Aanvang: 10.00 uur (of op aanvraag)
Duur rondleiding: 2,5 tot 3 uur
Prijs per persoon: € 35,-
Minimaal 10 personen
Neem voor een reservering contact met ons op.

Dinerarrangement ‘Stad achter de duinen’

 

Bij dit arrangement wordt u door onze stads-historicus ontvangen in café ‘De Haagsche Kluis’ voor een kopje koffie en een eerste uitleg over het ontstaan van Den Haag. Daarbij is Den Haag de enige stad in Nederland met twee dialecten. Hoe komt dat? U krijgt een korte taalcursus en daarna wandelen we door het historische centrum van de stad. Tijdens de wandeling komen we langs de paleizen van de Oranjes en door het politieke hart van Nederland: Het Binnenhof. U ontdekt verder hoe de jonge Republiek der Nederlanden in de Gouden Eeuw aan de rand van een burgeroorlog stond. …en welke moorden dat tot gevolg had!

We sluiten af met een heerlijk driegangen-diner in de oudste herberg van Den Haag – Restaurant ‘ ‘t Goude Hooft’.

Aanvang: 17.00 uur (of op aanvraag)
Duur rondleiding: 2,5 tot 3 uur
Prijs per persoon: € 62,50
Minimaal 10 personen
Neem voor een reservering contact met ons op.

Dagarrangement ‘Historisch Den Haag’

 

Bij dit arrangement wordt u door onze stads-historicus opgewacht aan de voet van het standbeeld van Willem van Oranje op het Plein. Na een heerlijk ‘Haegsch bakkie’ bezoeken we het geheel vernieuwde museum ‘Het Mauritshuis’. Vervolgens wandelen we door de historische binnenstad en passeren alle aspecten van ‘het Haegsch zijn’ de revue; de twee dialecten in de stad. De prinsen en de raadspensionarissen. Alle paleizen van de Oranjes. Het politieke hart: Het Binnenhof, hoe functioneerde dat in de Gouden Eeuw en hoe functioneert het nu?

Ook ziet u dat Den Haag bij uitstek een groene stad is. Ervaar het en flaneer over een van de mooiste lanen van Europa. Eén van de lanen die we bewandelen is een sjieke laan – waarover we liever niet verklappen dat het in de Franse Tijd een beruchte tippelzone was.

Ter afsluiting gaan we naar de oudste herberg van Den Haag – Restaurant ‘ ‘t Goude Hooft’. Daar geniet u van een heerlijk driegangen-diner.

Aanvang: 14.00 uur (of op aanvraag)
Duur rondleiding: 6 uur
Prijs per persoon: € 92,50
Minimaal 10 personen
Neem voor een reservering contact met ons op.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *