Historisch Arrangement Amsterdam

Luncharrangement ‘Stad van Gilden’

Bij dit arrangement wordt u door onze stads-historicus ontvangen in Café ‘De Jaren’ voor een kopje koffie en uitleg over middeleeuws en vroeg-modern Amsterdam. In het ernaast gelegen Hotel ‘De Doelen’ zien we vervolgens een stuk stadsmuur, dat in het hotel bewaard is gebleven. Daarna maakt u een rondwandeling door het Nieuwmarkt-gebied en ziet u het Amsterdam van de gilden. Tijdens de tour ziet u hoe verrassend veel er over is van het 17de eeuwse Amsterdam. We beklimmen de toren van Rembrandt’s kerk, de Zuiderkerk. De wandeling eindigt in Restaurant-Café ‘In de Waag’, waar u van een heerlijke ‘Gildenlunch’ kunt genieten.

Aanvang: 10.00 uur (of op aanvraag)
Duur rondleiding: 2,5 tot 3 uur
Prijs per persoon: € 35,-
Minimaal 10 personen
Neem voor een reservering even contact met ons op.

Dinerarrangement ‘Historische binnenstad’

U wordt door onze stads-historicus ontvangen in de 15de eeuwse Schreierstoren. Daar krijgt u een drankje aangeboden en vertelt de gids uitgebreid over de historische binnenstad. Daarna volgt een wandeling door het oudste gedeelte van Amsterdam. We gaan in op de geschiedenis en bekijken hoe tegenwoordig de historische binnenstad functioneert. Ook bezoeken we onderweg één van de oudste proeflokalen van Amsterdam, waar u op een echt Amsterdams likeurtje wordt getrakteerd. De rondleiding eindigt in Restaurant-Café ‘In de Waag’, waar u kunt genieten van het heerlijke driegangen ‘Gildendiner’.

Aanvang: 17.00 uur (of op aanvraag)
Duur rondleiding: 2,5 tot 3 uur
Prijs per persoon: € 62,50
Minimaal 10 personen
Neem voor een reservering even contact met ons op.

Dagarrangement ‘Historische binnenstad’

Bij dit arrangement wordt u door onze stads-historicus ontvangen in de 15de eeuwse Schreierstoren. Onder het genot van een kopje koffie vertelt hij u uitgebreid over de historische binnenstad. We maken een wandeling waarbij de oude kerk wordt bezichtigd en de toren van die kerk wordt beklommen. Daarna bezoeken we het prachtige Rembrandthuis. De wandeling eindigt met een fantastisch driegangen-diner bij Restaurant-Café ‘In de Waag’.

Aanvang: 14.00 uur (of op aanvraag)
Duur rondleiding: 6 uur
Prijs per persoon: € 92,50
Minimaal 10 personen
Neem voor een reservering even contact met ons op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *