Ewout Klei

Ewout foto

Ewout Klei is politiek historicus, tekstschrijver en theoloog.

In 2004 studeerde Ewout af op Joan Derk van der Capellen tot den Pol (1741-1784). Zijn verhaal werd in 2005 beloond met de Radix scriptieprijs. Hij is in 2011 gepromoveerd op een proefschrift over het Gereformeerd Politiek Verbond. Dit proefschrift is uitgegeven bij uitgeverij Prometheus/Bert Bakker. In hetzelfde jaar richtte hij de D66 Thema-afdeling Levensbeschouwing op.

In september 2014 verscheen het boek Vrij gemaakt? dat werd samengesteld door filosoof Lammert Kamphuis. Dit boek gaat over dertigers die opgroeiden in de vrijgemaakt-gereformeerde zuil. Ewout heeft als auteur en redacteur aan dit boek meegewerkt. Aan het einde van diezelfde maand verscheen het boek Van God los. Het einde van de christelijke politiek? dat Ewout geschreven heeft met historicus Remco van Mulligen.

Verder is Ewout columnist en journalist bij Jalta. Ook schrijft hij achtergrondartikelen en interviews, onder andere voor The Post Online en Nieuw Wij.

Ewout geeft colleges en spreekt daarnaast op congressen en organiseert en presenteert deze ook.

Op het moment schrijft Ewout Klei een historisch-journalistiek boek over de geschiedenis van de JOVD, de Jongerenorganisatie Vrijheid en Democratie (1949-), de grootste liberale jongerenorganisatie van Nederland.

Tenslotte is Ewout in zijn vrije tijd bezig met een historisch-journalistiek boek over de geschiedenis van de Pacifistisch Socialistische Partij (1957-1991), samen met de historicus Frank Menzel.